Zwols IllustratorenNetwerk exposeert

Het illustratorengenootschap ZIN exposeert ter gelegenheid van de Kinderboekenweek werk van de leden. Daarnaast worden er speciale kinderactiviteiten en workshops georganiseerd.

Met Zin aan tafel is de tweede groepsexpositie voor het Zwols IllustratorenNetwerk, dat bestaat uit onder anderen Iris Boter, Marijke ten Cate, Irene Goede, Loek Koopmans en Nynke Talsma.

Behalve veel te zien, is er ook van alles te doen. Zo ligt er op een gedekte tafel een meterslang tekenpapier waarop kinderen kun lievelingseten mogen tekenen of schilderen. Op deze manier wordt het allerlangste diner ter wereld getekend! Op de zaterdagen en in de herfstvakantie begeleidt één van de illustratoren elke dag een leuke kinderactiviteit: voorlezen, tekenen en andere verschillende leuke workshops. Er zijn originele (kinderboek-) illustraties te bekijken en er is gelegenheid met de illustratoren in gesprek te gaan, die grotendeels zelf aanwezig zijn op de expositie. Ook worden er boeken verkocht die desgewenst gesigneerd worden.

Ter gelegenheid van de feestelijke openingsdag op zaterdag 3 oktober worden er gratis pannenkoeken gebakken. De expositie wordt gehouden in één van de monumentale oude toegangspoorten van de hanzestad Kampen, de Koornmarktspoort, IJsselkade 1 en duurt van 3 oktober t/m 24 oktober.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Groot Kinderboekenfeest: Teken en schrijven met sterren!
Lees ook:Boekids 2009: feest voor elk kind
Lees ook:Schrijver zkt. lezer / lezer zkt. schrijver thema Middag van het Kinderboek 2012
Lees ook:Penselen in het Rijks
Lees ook:Aanloop naar Kinderboekenweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>