Afsluiting van de Zomer van Dick Bruna

Op zondag 23 augustus wordt Dick Bruna 82 jaar. Collega-grafisch ontwerper Max Kisman vertelt die dag in de museumtuin van het Dick Bruna Huis over het werk van Dick Bruna als inspiratiebron.

Tijdens de ´Zomer van Dick Bruna´ zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen deze dag knutselen in het atelier en verjaardagskaarten maken voor de jarige Bruna. De verjaardag van Dick Bruna vormt de afsluiter van de succesvolle Zomer van Dick Bruna, een uitgebreid activiteitenprogramma voor jong en oud die volledig in het teken staat van de Utrechtse kunstenaar. Elke week was er een andere actie waarmee bezoekers gratis naar het Dick Bruna Huis konden, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt.

In deze laatste week zijn al deze acties tegelijkertijd geldig. Je kunt dan het Dick Bruna Huis gratis bezoeken: als je dit jaar 54 wordt, een nijntje-knuffel hebt, een bloemetjesjurk draagt, je naam rijmt op nijn, je geboren bent in het jaar van het konijn en als je een snor hebt. Deze Zomer van Dick Bruna was het eerste zomeractiviteiten-programma rond de Utrechtse kunstenaar in een serie van vijf. Volgend jaar zomer wordt er een link gelegd tussen Dick Bruna en de andere Utrechtse kunstenaar Gerrit Rietveld.

Binnenkort komt het 120ste boekje van Dick Bruna er aan. De titel, die nog geheim is, zal op zaterdag 29 augustus door nijntje en opa pluis (bekend van de nijntje musicals) onthuld worden. Om 15.00 uur bij Selexyz Scheltema in Amsterdam.

Het huis is onderdeel van het Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht.
Nijntje Pluis staat daar centraal in: ´De Zomer van Dick Bruna. Van nijntje tot Havank´ (t/m 23 augustus 2009).

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Gratis naar Dick Bruna Huis met snor of bloemetjesjurk
Lees ook:Dick Bruna’s nijntje wordt 55 jaar!
Lees ook:Dick Bruna: 120 boeken
Lees ook:Nijntje de kunstenaar – Dick Bruna
Lees ook:Opa en oma Pluis (XL editie) – Dick Bruna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>