Fahrenheit 451: De Weddenschap

Volgend schooljaar start (in Belgie) een gloednieuw project voor laatstejaars uit het TSO en BSO, genaamd Fahrenheit451. Drie Bekende Vlamingen dagen je leerlingen uit om drie boeken te lezen op zes maanden tijd. Nemen jij en je leerlingen De Weddenschap aan?

Drie boeken
Op 6 oktober 2009 gaan drie Bekende Vlamingen De Weddenschap aan met alle leerlingen van 15 jaar of ouder uit het beroeps- en technisch onderwijs. Ze dagen leerlingen uit om op zes maanden de tijd, tot 6 april 2010, drie boeken te lezen.
De Bekende Vlamingen hebben zelf ook drie boeken gelezen. Op een website en in een folder vertellen ze enthousiast over die leeservaring. Over welke boeken ze grappig of net spannend vonden, over de ontdekkingen die ze gedaan hebben. Zo willen ze leerlingen overtuigen om mee te doen. Bovendien maakt elke leerling die De Weddenschap aangaat kans op prachtige prijzen: go-passen, dvd’s, nog meer boeken(!), gratis sms’jes of een Bekende Vlaming op bezoek in de klas.

Website
De Weddenschap is een initiatief van Fahrenheit 451. In de loop van de zomermaanden vind je op deze website meer details. Binnenkort lees je daar welke Bekende Vlamingen De Weddenschap aannemen en welke boeken ze lezen.
Vanaf half september vind je er een gratis downloadbare handleiding bij De Weddenschap met boekentips en concrete ideeën om De Weddenschap te laten leven in je klas of bibliotheek. De jongeren kunnen terecht op www.boekenzoeker.org/deweddenschap voor meer info over De Weddenschap.
Meer info voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers via mail bij [email protected].

[Bron: Stichting Lezen]

Lees ook:In de Kinderjury zijn kinderen de baas!
Lees ook:Zes miljoenste Kitskrant
Lees ook:Gezien op facebook: Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje
Lees ook:Nog drie dagen liggen de ebooks voor het oprapen!
Lees ook:Mees Kees, Superdolfje? Stem mee voor de Kinderjury 2012!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>