Oomen en van Loon winnen Kinderjury

Paul van Loon wint voor de tiende keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Francine Oomen wint de prijs voor haar Hoe overleef ik…-reeks voor de zevende achtereenvolgende keer. Dit heeft de Senaat van de Nederlandse Kinderjury vanmiddag bekendgemaakt.

De winnaars
Paul van Loon’s Dolfje Sneeuwwolfje ontving de prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6 tot 9 jaar. In de categorie 10 tot 12 jaar is Francine Oomen’s Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!) de winnaar.

Spannend tot het eind
De twaalf Senaatsleden lazen de boeken waar het meest op gestemd is en gaven hun oordeel in een juryrapport: “Hoe doet Paul van Loon het toch? Hij heeft wéér een verrassend verhaal geschreven over Dolfje Weerwolfje, dat spannend is tot en met de laatste bladzijde.” Het eerste boek over Dolfje Weerwolfje werd al in 1998 bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Benieuwd hoe het verder gaat
Over Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!) zei de Senaat: “Francine Oomen heeft al zo veel Hoe overleef ik boeken geschreven, dat ze steeds beter in de hoofdpersoon Rosa zit. De serie werkt haast verslavend: als je één deel gelezen hebt, ben je steeds benieuwd hoe het verder gaat.
Meer dan 23.000 kinderen stemden de afgelopen maanden op hun favoriete boek.

[Bron: Stichting CPNB]

Lees ook:Nominaties Nederlandse Kinderjury 2009
Lees ook:Nominaties Nederlandse Kinderjury
Lees ook:Geronimo Stilton en Francine Oomen vallen in de prijzen
Lees ook:Geronimo Stilton en Manon Sikkel winnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury
Lees ook:Prijs Kinderjury opnieuw gewonnen door Geronimo Stilton en Francine Oomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>