Illustrator Eric Carle 80 jaar

Vandaag is het precies 80 jaar geleden dat de beroemde illustrator en prentenboekenmaker Eric Carle in Syracuse (New York, Verenigde Staten) geboren is.

Meer dan 70 boeken
Eric Carle emigreerde toen hij zes jaar was met zijn ouders naar Duitsland, waar zij oorspronkelijk vandaan kwamen. Op zijn drieëntwintigste keerde hij terug naar Amerika.
Zijn loopbaan als illustrator startte in 1967, toen de auteur Bill Martin jr. hem vroeg een verhaal van hem te illustreren: Brown Bear, what do you see? (Beertje Bruin, wat zie je daar?). Hij debuteerde als prentenboekenmaker in 1968 met 1,2,3, ik tel de dieren die ik zie en heeft sindsdien meer dan 70 boeken geschreven en geïllustreerd.

Heel herkenbaar
Grote bekendheid kreeg hij met zijn verhaal over Rupsje Nooitgenoeg, die dit jaar zijn veertigste verjaardag viert.
Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt de collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties opbouwt met behulp van allerlei stukjes gekleurd papier. De natuur is het centrale thema in zijn werk. Hij is zelf een groot natuurliefhebber. Eric Carle vindt het erg leuk als kinderen door zijn boeken iets leren over de wereld om hen heen.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Rupsje Nooitgenoeg wordt veertig jaar
Lees ook:De wereld van Eric Carle: In de auto! – Eric Carle
Lees ook:Klassieker: Het lieveheersbeestje dat niet lief deed (kartonboek) – Eric Carle
Lees ook:Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle
Lees ook:Tien kleine rubbereendjes – Eric Carle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>