Sjoerd Kuyper weer onder dak

Sjoerd Kuyper heeft zijn nieuwe boek dat door zijn uitgeverij Nieuw Amsterdam zou worden uitgegeven, ondergebracht bij Hoogland & Van Klaveren. Daar verschijnt vandaag ook Josje, een band waarin drie oude kinderboeken van Kuyper bijeengebracht zijn.

Favoriete boeken
Josje is een van de favoriete boeken van Sjoerd Kuyper“, zegt Frank van Klaveren van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. “Hij wilde die opnieuw uitgeven, maar elders kon dat niet.” De vandaag verschenen editie is een band waarin drie boeken zijn samengebracht: Josje, Het boek van Josje en Josje’s droom. Alle drie zijn eerder uitgegeven door Leopold. Het is voor het eerst dat Hoogland & Van Klaveren werk van Kuyper uitgeeft.

Oudere titels beschikbaar maken
Uitgever Frank van Klaveren meent dat de boeken van Kuyper meer beschikbaar zouden moeten zijn. “Vanuit de boekhandel is er veel vraag naar, de boeken van Sjoerd Kuyper zijn nog steeds populair“, zegt Van Klaveren. “Het is onze filosofie dat we boeken uitgeven die we belangrijk en mooi vinden. Josje van Sjoerd Kuyper is zo’n boek. Het is een wat oudere titel, maar dat is geen probleem. We bepalen eerst of we een titel mooi vinden, en niet hoeveel rendement het zou moeten opleveren.

Najaarscatalogus
Ook het kinderboek De grote avonturen van kleine Mol, dat eerder bij uitgeverij Nieuw Amsterdam zou verschijnen, heeft Kuyper ondergebracht bij Hoogland & Van Klaveren. Het boek wordt in de najaarscatalogus aangeboden en zal waarschijnlijk in december verschijnen. Eergisteren berichtte Boekblad dat Nieuw Amsterdam de publicatie van het boek had uitgesteld vanwege Kuypers’ Annie M.G. Schmidt-lezing. Commercieel directeur Hendrik de Leeuw zei eerst tot een gesprek met Kuyper te willen komen.

[Bron: Boekblad - Villakakelbont]

Lees ook:Mama Lief Alsjeblieft – Margje & Sjoerd Kuyper
Lees ook:Uitgever: ‘Kuyper niet op straat gezet’
Lees ook:Nieuw Amsterdam stopt met kinderboeken
Lees ook:Sjoerd Kuyper weg bij Nieuw Amsterdam
Lees ook:Opnieuw in de boekhandel: Een muts voor de maan – Sjoerd Kuyper en Jan Jutte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>