Carice van Houten doet Alice in Wonderland

De Nederlandse actrice Carice van Houten spreekt de Nederlandse stem in van Alice in de verfilming van Alice in Wonderland. Dat maakte het filmproductiebedrijf maandag bekend.

Stem van Alice
Actrice Carice van Houten is bij ons vooral bekend van haar vertolking van Minoes in de gelijknamige film naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Zopas werd bekend dat ze nu ook is aangezocht om haar stem aan Alice in Wonderland te geven in de Nederlandstalige dvd-versie. De film uit 1988 verscheen nooit eerder op dvd in het Nederlands. De actrice heet overigens zelf ook een beetje ‘Alice’. Haar voornaam Carice is immers een samentrekking van CAR-oline en Al-ICE.

Tussen droom en nachtmerrie
Aanleiding voor de rol voor van Houten is de vertaling die haar vader Theodore van Houten van de film maakte. Alice in Wonderland werd in 1988 geregisseerd door Jan Svankmajer uit Tsjechië en heet in de oorspronkelijke versie Neco z Alenky. Het was de eerste speelfilm van Svankmajer. Daarin vertelt het bekende verhaal van Alice die in een wonderlijke wereld terechtkomt wanneer ze een pratend konijn zijn hol in volgt. Wonderland is een wereld tussen droom en nachtmerrie waaruit Alice wel hoopt te ontwaken. Het verhaal is gebaseerd op het boek Alice in Wonderland van Lewis Carroll.

[Bron: Leesfeest]

Lees ook:Schitterende trailer: Tim Burton’s Alice in Wonderland
Lees ook:Alice in Wonderland
Lees ook:Alice in Wonderland wereldwijd geboycot
Lees ook:Wereldpremière Alice in Wonderland live op Kinderboekenblog
Lees ook:Het echte sprookje van Alice in Wonderland – Lewis Carroll

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>