Digitale prentenboeken

In de tv-afleveringen van Het Zandkasteel wordt regelmatig uit een prentenboek met bewegende beelden voorgelezen. Peuters reageren direct op de digitale prentenboeken. Ze breiden er op een speelse manier hun woordenschat mee uit.

In de afgelopen vier jaren maken peuterspeelzalen steeds meer gebruik van digitale voorleesmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo, dat in opdracht van Stichting Lezen het voorlezen in de kinderopvang onderzocht. Er wordt nu vaker naar aanleiding van een boek gespeeld met de verteltafel of een verhaal bekeken via dvd, cd-rom of computer. Naast het ´gewone´ lezen is een digitaal voorleesverhaal een mooie aanvullende vorm van voorlezen.

In de tv-afleveringen van Het Zandkasteel wordt regelmatig uit een prentenboek met bewegende beelden voorgelezen. Meer digitale prentenboeken, geschikt om met peuters en kleuters te bekijken, vindt u op Teleblik. Voor gratis toegang moet u zich eerst aanmelden.

Voor meer aanbod: Bereslim en Levende boeken.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Elke week een nieuw digitaal kinderboek van Zwijsen, Leopold en Ploegsma!
Lees ook:Geanimeerde prentenboeken
Lees ook:Nieuwe serie: Digitale prentenboeken met Flipboek
Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in
Lees ook:Koning Koos leest voor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>