Tiende verjaardag Gruffalo

In Engeland staan de boekwinkels er vol mee. Grote kartonnen figuren van de Gruffalo en vele boeken van het monster in de etalage.

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Donaldson and Scheffler samen de Gruffalo bedachten. In die tien jaar is het goeiige monster uit het gelijknamige prentenboek wereldberoemd geworden. Het eerste verhaal over de Gruffalo won in 1999 de Nestlé Smarties Book Prize gewonnen. In 2000 kreeg het boek de Blue Peter Best Book To Read Aloud award en de Nottingham/Experian Children’s Book award. Het was in 2000 in Groot-Brittanië het bestverkochte prentenboek. Wereldwijd zijn er meer dan 3,5 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. In De Gruffalo wordt een kleine muis door een vos, een uil en een slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. De muis weigert telkens beleefd door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet. Vervolgens legt hij uit hoe dat niet-bestaande beest er uitziet (slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen en paarse stekels) waarna de dieren afdruipen. Maar dan loopt hij de Gruffalo echt tegen het lijf!

[Bron: M'Zine Nbd Biblion]

Lees ook:Het kind van de Gruffalo (Geluidenboek) – Julia Donaldson
Lees ook:Recensie: De Gruffalo – Julia Donaldson
Lees ook:Wie is er bang voor de Gruffalo? (Handpopboek) – Julia Donaldson
Lees ook:Het Gruffalo Natuurspeurboek – Julia Donaldson
Lees ook:Het Gruffalo toneelstuk – Julia Donaldson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>