Expositie Lewis Carroll’s ‘Alice in Wonderland

Wie kent het verhaal Alice nou niet? Alice die door een konijnenhol stapt en in een fantasievolle wereld komt. Ik heb het natuurlijk over Alice in Wonderland van Lewis Carroll, een fantasievol verhaal uit de Victoriaanse periode. Om precies te zijn: het boek is geschreven in 1865.

En het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn heeft dit ‘kinderboek’ in een spannende en indrukwekkende tentoonstelling verwerkt die geschikt is voor de hele familie. De expositie ging 21 mei 2009 van start en gaat door tot en met 1 november 2009 (dinsdag t/m zondag).

Op de website van het Museum van de Twintigste Eeuw kun je lezen dat ‘De expositie in Hoorn laat het complete Wonderland-verhaal zien, horen en voelen op een wijze die aantrekkelijk is voor alle leeftijden. Bezoekers maken een heuse reis door Wonderland waarbij alle thema’s en figuren, van het Witte Konijn tot de gekke Hoedenmaker, tot leven komen. Men start in het Konijnenhol, ziet een supergrote Alice klemzitten in een huisje, komt bij de gekke en overvolle Teaparty, gaat croquet slaan met de Koningin en ook het doolhof ontbreekt uiteraard niet. Uiteraard zijn de vele zeer verschillende illustraties die de Alice-boeken sierden ook te zien op de tentoonstelling.’

Maar dat is nog niet alles er is nog veel meer te beleven tijdens deze tentoonstelling; van speelhoeken en lachspiegels tot levensgrote figuren en een filmzaal voor kinderen. En ook voor volwassenen is de Alice-tentoonstelling boeiend.

Kijk voor meer informatie op www.museumhoorn.nl

Lees ook:Expo Alice in Wonderland
Lees ook:Twee tentoonstellingen kinderboekenillustraties
Lees ook:Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland – Lewis Carroll & Tony Ross
Lees ook:Alice in Wonderland – Rébecca Dautremer
Lees ook:Tentoonstelling Marit Törnqvist 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>