Nominaties Andersen Award bekend

IBBY heeft de volledige lijst van genomineerden voor de Hans Christian Andersen Award 2010 bekendgemaakt. In totaal maken 56 auteurs en illustratoren kans op deze prestigieuze internationale prijs.

Genomineerden

Elke nationale sectie van International Board on Books for Young People (IBBY) mag voor deze tweejaarlijkse prijs een auteur en een illustrator nomineren. IBBY-Belgique francophone en IBBY-Vlaanderen, die samen de Belgische IBBY-afdeling vormen, delen de nominaties en nomineerden resp. een auteur en een illustrator: Pierre Coran en Carll Cneut. IBBY-Nederland selecteerde auter Peter van Gestel en illustrator Harrie Geelen.
In totaal hebben IBBY-secties van 33 landen kandidaten genomineerd, wat neerkomt op 29 auteurs en 27 illustratoren. De volledige lijst van genomineerden vindt u hier.

Jury
De Vlaamse docent en recensent Annemie Leysen maakt dit jaar opnieuw deel uit van de internationale jury van de Hans Christian Andersen Award. Ook jurylid Karen Coeman, die als uitgeefster werkt in Mexico, is van Vlaamse komaf en goed op de hoogte van de Nederlandstalige jeugdliteratuur. Andere juryleden zijn afkomstig uit Argentinië, Brazilië, Egypte, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en Amerika.

Bekendmaking en prijsuitreiking

De jury komt in maart 2010 bijeen om uit deze 56 nominaties de winnaars van de Hans Christian Andersen Award 2010 te kiezen. De bekendmaking gebeurt op de kinderboekenbeurs van Bologna op 22 maart 2010. De uitreiking vindt plaats op het 32ste IBBY-congres in Santiago de Compostella (Spanje) op 11 September 2010.

[Bron: IBBY]

Lees ook:Carll Cneut op shortlist Andersen
Lees ook:J.K. Rowling krijgt H.C. Andersen Literatuurprijs
Lees ook:Annemie Leysen weer in HC Andersenjury
Lees ook:Nederlandse nominaties Andersen Awards
Lees ook:Bologna Children’s Book Fair 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>