Moeyaert genomineerd voor 2e bundel

Schrijver Bart Moeyaert is genomineerd voor de J.C. Bloempoëzieprijs. Dat is een Nederlandse prijs voor de beste tweede dichtbundel van een auteur.

Tweede bundel belangrijker
Bart Moeyaert maakt kans met zijn bundel Gedichten voor gelukkige mensen. De prijs, die genoemd is naar de in 1966 overleden dichter J.C. Bloem, is 2.500 euro waard en wordt op 25 april uitgereikt in Steenwijk.
Volgens de organisatoren is een tweede bundel belangrijker dan een debuut. “Met een tweede bundel bewijs je je als dichter, een eerste bundel kan een toevalstreffer zijn“, aldus de Stichting J.C. Bloempoëzieprijs.

Stadsgedichten
Bart Moeyaert is zowel schrijver van jeugdboeken, romans, korte verhalen, theaterstukken als scenario´s. Sinds eind jaren 1980 publiceerde hij ook her en der gedichten. Die werden pas in 2003 verzameld in zijn eerste bundel Verzamel de liefde.
Zijn tweede bundel, Gedichten voor gelukkige mensen, kwam vorig jaar uit. In de bundel zijn onder meer de 18 gedichten opgenomen die hij schreef als stadsdichter van Antwerpen.

[Bron: Leesplein, Villakakelbont]

Lees ook:Peter Verhelst is Gentse stadsdichter
Lees ook:Alles begint met ‘er’ en ‘het’
Lees ook:Boekenleeuw 2012 voor Bart Moeyaert!
Lees ook:Het Poëziepaleis
Lees ook:Bart Moeyaert vraagt Astrid Lindgren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>