LeeS: symposium over leesonderwijs

Onder de titel LeeS organiseert het Scryption in Tilburg een grote expositie met een symposium en film over leren lezen.

Veilig leren lezen
Scryption is een museum voor schriftelijke communicatie in Tilburg (Spoorlaan 434A). Vanaf zondag 8 maart loopt daar de tentoonstelling LeeS over goed leesonderwijs: het belangrijkste middel om analfabetisme aan de basis te voorkomen.
LeeS is een expositie over hoe we leren lezen. Hoe ging het vroeger en hoe leren kinderen het nu? En hoe belangrijk is het dat een kind daarin plezier krijgt? Tilburg is de bakermat van het onderwijs. De fraters van Tilburg hebben zich meer dan een eeuw ingezet om kinderen zo goed mogelijk te leren lezen en te zorgen dat zo min mogelijk kinderen een achterstand opliepen met lezen. Een van hen, frater Caesarius Mommers, stond aan de wieg van de methode Veilig leren lezen waarmee zes miljoen mensen hebben leren lezen.

Hoe leer je lezen?
LeeS gaat in op de volgende vragen: Hoe leer je lezen, waarom is het belangrijk dat je leert lezen, wat zijn de voorwaarden waaronder je goed leert lezen en hoe voorkom je dat kinderen uitvallen? Vanuit verschillende invalshoeken geeft het Scryption uitgebreid antwoord op deze vragen. Aan de expositie verlenen verschillende partners die zich inzetten voor de verbetering van het taal- en leesonderwijs hun medewerking.
De expositie is geopend van 8 maart 2009 tot en met 24 januari 2010.

[Bron: Scryption, Villakakelbont]

Lees ook:EU ziet toekomst voor zwakke lezers
Lees ook:Kijk en Lees wint Alfabetiseringsprijs
Lees ook:Dus jij en mama hebben het gedaan?! – Katharina von der Gathen
Lees ook:Tilburgs symposium: al aangemeld?
Lees ook:Sien rijmt op Rien (Mijn eerste groeiboek: Ik lees het zelf!) – Riet Wille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>