‘Wiplala’ wordt film en musical

Het jeugd- en muziektheater Het Filiaal is druk bezig met het maken van een musical op basis van Wiplala, een van de beroemde kinderboeken van Annie M.G. Schmidt. Op 24 januari 2010 gaat de musical in de Stadsschouwburg in Utrecht in première. Er is ook al een verfilming van het boek in de maak.

Tinkelen
Annie M.G. Schmidt schreef Wiplala, het boek over het piepkleine mannetje in 1957. Wiplala beleeft spannende avonturen met de familie Blom, die hem in huis neemt. Hij weet zichzelf keer op keer in de nesten te werken door te tinkelen. Dat is een soort toveren dat Wiplala nog niet helemaal onder de knie heeft.

Boek, film en musical
De musical wordt geregisseerd door Monique Corvers en Heleen Verburg verzorgt de tekst. In de musical spelen zes acteurs onder begeleiding van een live orkest. Na de première in januari 2010 wordt de musical ook in andere grote zalen in Nederland opgevoerd. Of de musical ook naar Vlaanderen komt, is nog niet bekend.
Dat het ruim vijftig jaar oude boek nog veel inspiratie oplevert, was al bekend. Een jaar geleden maakte filmproducent Bos Bros bekend te werken aan de verfilming van Wiplala in een regie van Vincent Bal. Het resultaat daarvan is dit jaar rond kerst te zien in de bioscoop.

[Bron: De Telegraaf, Villakakelbont]

Lees ook:De liedjes uit Wiplala Weer
Lees ook:Wiplala in het theater
Lees ook:Klassieker: Wiplala en Wiplala weer – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Wiplala (filmeditie) – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Musical Minoes in het theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>