Het Poëziepaleis

SKeP en Doe Maar Dicht Maar, twee stichtingen die kinder- en jeugdpoëzie promoten, hebben de handen in elkaar geslagen en heten voortaan Het Poëziepaleis.

Cadeauartikelen
Op 1 januari 2009 zijn de Stichting Kinderen en Poëzie (SKeP) en Doe Maar Dicht Maar gefuseerd. Samen heten zij nu Het Poëziepaleis.
Het Poëziepaleis zal de komende jaren allerlei nieuwe projecten en producten rondom kinder- en jeugdpoëzie ontwikkelen, zoals workshops voor kinderen en jongeren, maar ook voor leerkrachten, bundels, lesmateriaal en cadeauartikelen. Daarnaast blijft het Poëziepaleis twee afzonderlijke wedstrijden organiseren. In het voorjaar wordt de nieuwe website gelanceerd.

Twee wedstrijden
Stichting Kinderen en Poëzie (SKeP) organiseert al sinds 1990 jaarlijks een landelijke dichtwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De wedstrijd heeft altijd een thema, zoals Wat je schrijft ben je zelf, Het geheim van de dichter en Poëzie is overal. Elk jaar komen er postzakken vol gedichten binnen. Uit de duizenden inzendingen worden door een jury van professionele dichters honderd winnende gedichten gekozen, die in een speciale poëziebundel verschijnen. Deze bundel wordt gepresenteerd op een wervelende poëziemanifestatie, waar ook de hoofdprijzen bekend worden gemaakt.
Doe Maar Dicht Maar organiseert al sinds 1985 elk jaar een dichtwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Ook bij deze wedstrijd komen de honderd mooiste gedichten in een bundel. De winnaars treden op in het dynamische poëziefestival vol multimedia, muziek, professionele dichters en met de winnaars van Dichter bij 4 mei en de sms-gedichten 160<20.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Doe Maar Dicht…
Lees ook:Poëzie is overal… ook in jou!?
Lees ook:Kinderen en Poëzie: Dichtwedstrijd 2015
Lees ook:Conferentie Poëzie in de Klas
Lees ook:Jouw gedicht in een dichtbundel? Doe mee met de Kinderen & Poëzie dichtwedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>