Oorlogswinter in première in Amsterdam

Gisterenavond ging in Pathé Tuschinski de film Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven en naar het boek van Jan Terlouw in première in aanwezigheid van cast, crew en een groot aantal bekende Nederlanders: Martin Koolhaven, Jan Terlouw, Georgina Verbaan, Anneke Blok, Lieke van Lexmond en Yes-R. 

Verzet
Aan de verfilming van 
Oorlogswinter is zo’n vijf jaar lang gewerkt. Jan Terlouw

, schrijver van het kinderboek dat destijds een Gouden Griffel won, was betrokken bij de verfilming en zag erop toe dat de sfeer en de details van het boek op de juiste manier verfilmd zouden worden.
Oorlogswinter speelt zich af tijdens de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog. De 14-jarige Michiel (een debuutrol van Martijn Lakemeier) raakt via zijn buurjongen betrokken bij het verzet. Hoewel Michiel zich nu eindelijk serieus genomen voelt, merkt hij al gauw dat oorlog misschien spannend is, maar vooral ook gruwelijk en dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen.

Katoren
Gisterenavond ging de film in première in aanwezigheid van de regisseur, schrijver, cast en veel genodigden. Aanwezige acteurs waren naast hoofdrolspeler Lakemeier onder meer Tygo Gernandt, Melody Klaver, Anneke Blok en Yorick van Wageningen.
In Nederland is de film vanaf 27 november te zien in de zalen, in Vlaanderen vanaf 3 december. Martin Koolhoven zal zich nu waarschijnlijk richten op de verfilming van een ander boek van Jan Terlouw: Koning van Katoren.

[Bron: The Agenda]

Bekijk ook de trailer van Oorlogswinter.

Lees ook:
-
Overhandiging 1e exemplaar filmeditie Oorlogswinter aan Terlouw
- Filmeditie Oorlogswinter
* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

 

Lees ook:Trailer: Oorlogswinter
Lees ook:Geen Oscar voor Oorlogswinter
Lees ook:Oorlogswinter komt uit in de VS
Lees ook:Oorlogswinter wint Rembrandt Awards
Lees ook:Oorlogswinter Filmeditie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>