439.000 keer Vlammen van Hans Hagen

De oplage van het Kinderboekenweekgeschenk in Nederland is dit jaar opnieuw hoger. Het boek heet Vlammen en is geschreven door Hans Hagen.

Vlammen
Het Kinderboekenweekgeschenk Vlammen verschijnt dit jaar in een oplage van 439.000 exemplaren. Dat is 7.000 meer dan vorig jaar. Het prentenboekje Fiets heeft een lagere oplage dan in 2007: 155.000.
In 2007 schreef Lydia Rood het kinderboekenweekgeschenk Kaloeha Dzong wat verscheen in een oplage van 432.000 exemplaren. Dit jaar is het geschreven door Hans Hagen, winnaar Woutertje Pieterse Prijs 2008.

Fiets
Dit jaar maakt Charlotte Dematons een woordeloos prentenboekje, Fiets. Oplage is 155.000, 16.000 minder dan in 2007.
Poëzie is het thema van deze 54ste editie van de Nederlandse Kinderboekenweek, onder het door Joke van Leeuwen bedachte motto Zinnenverzinzin. De campagne opent met het Lyrisch Kinderboekenbal, waar bekend wordt gemaakt welk boek de Gouden Griffel 2008 krijgt. De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 1 tot en met zaterdag 11 oktober.

[Bron: Boekblad, Villakakelbont]

Lees ook:Kinderboekenweek 2008 van start
Lees ook:Vanavond is het kinderboekenbal
Lees ook:Aanloop naar Kinderboekenweek
Lees ook:Het was een groot feest!
Lees ook:Kinderboekenweek 2008

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “439.000 keer Vlammen van Hans Hagen

 1. dev

  waar koop je dees en hoe duur?????

    /   Reply  / 
 2. Natasja

  Hoi dev,

  Het boekje krijg je gratis bij aankoop van een kinderboek. De boekwinkel bij jou in de buurt zal vast wel wat van die boekjes aangeschaft hebben om weg te geven als je een ander leuk kinderboek koopt. Heb je twee boeken voor de prijs van 1 :-)

  Groetjes, Natasja

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>