Historische kinderboeken in Archeon

Diverse schrijvers van historische kinderboeken hebben zich verenigd in de Kring Schrijvers van de Ronde Tafel. Tijdens het weekend van 20 en 21 september zijn ze te gast in het archeologisch familiepark Archeon in Nederland.

Middeleeuws schrijven
Ontmoet je favoriete historische kinderboekenschrijver in Archeon. Op 20 en 21 september signeren zij hun boeken en lezen ze voor uit eigen werk. Er is een tentoonstelling van illustratoren, een boekenmarkt en er zijn demonstraties middeleeuws schrijven. De kinderen kunnen er zelf leren kalligraferen.

Ronde Tafel
Schrijvers die aangesloten zijn bij de Schrijvers van de Ronde Tafel zijn: Theo Engelen, Frank Herzen, Theo Hoogstraaten, Els Launspach, Martine Letterie, Hans Petermeijer, Joyce Pool, Lydia Rood, Vic Sjouwerman-Sauer, Annejoke Smids, Peter Smit, Gerard Sonnemans, Arend van Dam, Simone van der Vlugt, Bies van Ede, Henk van Kerkwijk, Ton van Reen, Ida Vos en Jacques Vriens.

Lang geleden…
Speciale gast tijdens het weekend is Arend van Dam, schrijver van het boek Lang geleden… – De geschiedenis van Nederland in vijftig voorleesverhalen, geïllustreerd door Alex de Wolf (Van Holkema & Warendorf). Hij won daarmee een zilveren griffel 2008 en is dus ook genomineerd voor de gouden griffel!

\Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen a/d Rijn.
Tel +31.172.447.744.
Het park is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 17:00.

[Bron: Archeon, Villakakelbont]

Ga jij erheen? Het lijkt mij in ieder geval heel erg leuk

Lees ook:Longlist Thea Beckmanprijs 2016
Lees ook:Nieuwe prijs voor historische jeugdboeken
Lees ook:Shortlist Thea Beckmanprijs 2016
Lees ook:Shortlist Thea Beckmanprijs 2015
Lees ook:Longlist Thea Beckmanprijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>