Beste debuutroman: Branford Boase Award

De winnaar van de Branford Boase Award is bekend gemaakt. De Branford Boase Award is een jaarlijkse prijs voor een debuutroman voor jongeren (in Engeland). Dit jaar ging de prijs naar Jenny Downham voor Before I Die.

In Nederland is deze titel verschenen onder de naam Voor ik doodga. Het vertelt het tragische verhaal van de zestienjarige Tessa, die te horen krijgt dat ze leukemie heeft en binnenkort zal overlijden. De korte tijd die zij hier op aarde nog heeft, wil zij goed besteden. Ze maakt daarom een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Het eerste wat ze nog wil doen, is seks hebben. En vervolgens wil zij de andere punten op haar lijstje afgaan. Maar hoe langer ze leeft des te minder tijd heeft ze en haar krachten nemen langzaamaan af. Ze gaat nadenken over wat echt belangrijk is en krijgt hulp van haar kersverse vriendje, die ondanks alles verliefd op haar is en blijft.

Een ingrijpend verhaal over een meisje dat de ervaring van een heel leven in enkele weken wil ondervinden voordat ze doodgaat. Een verhaal over wat het betekent om jong het leven te moeten verlaten. Ben jij van plan deze tranentrekker te lezen? Laat het mij weten!

Meer lezen? Klik hier.

Finding Violet Park van Jenny Valentine werd zeer aangeraden! Deze titel verschijnt in september in de Nederlands vertaling. Op zoek naar Violet Park gaat over Lucas (16) die midden in de nacht een urn. Hoe dit verder gaat? Binnenkort meer over deze titel!

Lees ook:Op zoek naar Violet Park
Lees ook:Op zoek naar Violet Park & Gebroken soep – Jenny Valentine
Lees ook:Jenny Valentine
Lees ook:Op zoek naar Violet Park van Jenny Valentine
Lees ook:Wie wil met de bal spelen? – Sylvie Misslin

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Beste debuutroman: Branford Boase Award

 1. Robin

  Dit lijkt me een heeeeel mooi boek! Ik ga het lezen!
  Bedankt voor de goede tip.
  en wat een mooie site!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 2. Dennis Vermeulen

  Zo Natasje. Een professionele blogster. Leuk hoor. Ik zal ze allemaal proberen te lezen. Succes ermee.

  -X x X-

  D.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>