Graf van H. C. Andersen geschonden

Afgelopen week werd het graf van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen door vandalen beschadigd.

Denemarken is hierdoor erg van streek geraakt. De graftombe van H.C. Andersen is met graffiti besmeurd. De grafsteen is beklad met de slogan ‘69 Dansk Kultur‘ en het opschrift ‘Als jullie onze muur nemen, nemen wij jullie graven‘. Eerder waren al een tiental grafstenen in Kopenhagen met graffiti besmeurd. De politie heeft een vermoeden wie de daders zijn.

Hans Christian Andersen is geboren in Odense op 2 april 1805 en stierf in Kopenhagen op 4 augustus 1875. Hij schreef onder andere de sprookjes De kleine zeemeermin, De wilde zwanen, Duimelijntje en De nieuwe kleren van de keizer.

Een film over de Deense sprookjesschrijver is Hans Christian Andersen: My life as a fairytale (2001). Ik heb de film zelf. Het is een mooie film, maar je moet ervan houden. Het gaat over het leven van de schrijver en de fantasiewereld waarin hij leeft. De film wordt afgewisseld met enkele sprookjes. Ik heb trouwens de acteur, Kieran Bew, die Hans Christian Andersen speelt ontmoet. Hij is best aardig en een echte Engelsman, dat hoor je aan zijn accent.

Lees ook:De wondere sprookjeswereld van Grimm en Andersen
Lees ook:De sprookjesverteller: Sprookjes van Andersen – Thé Tjong-Khing
Lees ook:De Sneeuwkoningin – Hans Christian Andersen
Lees ook:J.K. Rowling krijgt H.C. Andersen Literatuurprijs
Lees ook:Sprookjes voor prille lezers: De sneeuwkoningin & Hans en Grietje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Graf van H. C. Andersen geschonden

 1. Nicole

  Zoo, heb jij die aucteur ontmoet?!?!
  Echt cool! Heeft hij echt van die mooie blauwe ogen?
  Leuke site is dit!

  Groetjes,

  Nicole

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>