Rubriek: Filmpjes

Vrolijk Pasen

Vrolijk Pasen, Paultje Schattig filmpje van het prentenboek Vrolijk Pasen, Paultje.

Lees verder...

Kinderjury: Interview met Euvgenia Parakhina

Heb jij nog niet gestemd op wat jij het beste boek vindt via www.kinderjury.nl? Of kan je gewoon niet kiezen welk boek nu beter is dan het andere? Bekijk hieronder het interview met Euvgenia Parakhina, jurylid So You Think You Can Dance,waarin zij advies geeft.

Lees verder...

Kinderjury: Interview met Richard Krajicek

Heb jij nog niet gestemd op wat jij het beste boek vindt via www.kinderjury.nl? Of kan je gewoon niet kiezen welk boek nu beter is dan het andere? Bekijk hieronder het interview met Richard Krajicek, directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament,waarin hij advies geeft.

Lees verder...

Kinderjury: Interview met Frank de Boer

Heb jij nog niet gestemd op wat jij het beste boek vindt via www.kinderjury.nl? Of kan je gewoon niet kiezen welk boek nu beter is dan het andere? Bekijk hieronder het interview met Frank de Boer waarin hij advies geeft.

Lees verder...

Kinderboekenbal: De grote tekententoonstelling

Het kinderboekenbal is de traditionele opening van de kinderboekenweek 2010. Het thema heeft dit jaar alles te maken met tekenen en beeldtaal in kinderboeken. In het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam werd tevens de Gouden Griffel uitgereikt aan en voor het beste kinderboek van afgelopen jaar: Voordat jij er was.

Lees verder...

Nieuwe titels UittrekselBank Jeugd

Ben je op zoek naar een uittreksel voor een spreekbeurt of boekverslag? Kijk dan eens op de UittrekselBank Jeugd. Naast speciaal voor jongeren geschreven uittreksels van jeugdboeken bevat de UittrekselBank Jeugd auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten´. De uittreksels bevatten een samenvatting, een bespreking van onderwerp, opbouw, personages en taal en stijl. Ook wordt aandacht

Lees verder...

My Favorite Notes – Leuk voor nu én voor later

Je leukste vakanties, dromen die je je herinnert, wat je later wilt worden, dingen die je zou doen als je de baas van de wereld was, je lievelingseten en wat je allemaal wilt doen voor een beter milieu… Er zijn zo veel leuke lijstjes te maken. Helemaal als je tegelijkertijd ook mag plakken, knippen, tekenen

Lees verder...

Twilight Barbie Doll

De Twilight-sterren zijn zelfs al als barbie poppen te verkrijgen. De zwoele blik van Edward is  redelijk goed nagemaakt, maar zijn mond vind ik wat minder. Bella herken je er ook wel in… wat vinden jullie?

Lees verder...