Tip van de week: Zonder zusje

De tip van deze week is een aangrijpende jeugdroman over rouwverwerking, Zonder Zusje van Wendela Walta. Walta debuteerde vorig jaar met het succesvolle Verder dan ver. Net als dit boek is Zonder zusje gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Dagmar heeft een haat-liefdeverhouding met haar oudere zus. Wanneer Femke bij een auto-ongeluk om het leven komt, staat Dagmars leven op zijn kop. Haar ouders verwerken de dood van hun dochter allebei heel verschillend en Dagmar kan niet goed bij hen terecht met haar verdriet. Het gezin valt langzaam uit elkaar.

Gelukkig vindt ze steun bij Thor, een jongen die ze leert kennen op school. Beetje bij beetje pakt Dagmar haar leven weer op. Ze gaat in haar eentje logeren bij haar oom in Parijs, waar ze normaal altijd met haar zus naartoe ging, en ze trekt veel op met Beau, die de beste vriendin van Femke was. Dagmar weet haar verdriet een plekje te geven, maar haar leven is voorgoed veranderd.

Auteur: Wendela Walta
Leeftijdsadvies: 12+
Aantal pagina’s: 160

Lees ook:Een aangrijpende jeugdroman: Zonder zusje
Lees ook:Jonge Jury 2010 gestart
Lees ook:Sproetenliefde wint prijs van de Jonge Jury 2009
Lees ook:Vechten tot je een ons weegt – Milou van der Horst
Lees ook:Dikkie Dik: Logeren bij Poes Muis – Jet Boeke

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tip van de week: Zonder zusje

 1. Yvette

  Wat een super goed en aangrijpend boek!, ik ging erover na denken dat ik met mijn zus eigenlijk ook zo een haat – liefde verhouding heb, en dat het op een dag zomaar over kan zijn.
  Ik hou niet van lezen, maar dit soort boeken moeten er vaker zijn!! Een echte aanrader.

    /   Reply  / 
 2. kelly

  hoi,

  het is echt een super mooi boek.
  De schrijver verteld prachtig over de gebeurtenissen en de gevoelens.
  Geen recencies te vinden jammer!

  iedereen moet dit boek lezen

    /   Reply  / 
 3. Anoniem

  Ik vind het een prachtig boek. Ik herken het zelf ook, de gevoelens worden prachtig beschreven. Je wordt meegesleurd in de wereld van Dagmar, en haar gevoelens voel je echt mee. En ik vind het heel knap als iemand zo kan schrijven

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>