Oud-redactieteam Querido Kinderboeken maakt doorstart bij Blossom Books

Vandaag kwam er eindelijk duidelijkheid over de toekomst van het voormalige redactieteam van Querido Kinderboeken: deze treedt namelijk volledig in dienst bij Blossom Books, waar zij onder de naam Uitgeverij Emanuel hun werkzaamheden kunnen voortzetten.

In een persbericht maakt Blossom Books, sinds 1 januari 2017 zelfstandig, bekend dat ze ‘het voormalige redactieteam van Querido Kinderboeken, dat begin oktober hun contract bij WPG opzegde vanwege meningsverschillen over het te voeren beleid, de kans geboden heeft de werkzaamheden in een nieuwe imprint voort te zetten, zodat de continuïteit van het Nederlandse literaire kinderboek gewaarborgd kan worden.’ Voor zowel Myrthe Spiteri, eigenaar en uitgeefdirecteur van Blossom Books, als de medeaandeelhouders van Blossom Books, was dit de belangrijkste reden om de helpende hand toe te steken.

Spiteri: ‘Ik heb het nieuws toentertijd met ongeloof gevolgd. Tussen de auteurs zaten mijn grootste jeugdhelden en dat zij zonder uitgeverij kwamen te zitten, was ondenkbaar – niet alleen voor hen maar ook voor de toekomst van het kinderboek. Ik heb op persoonlijke noot een bericht gestuurd naar auteur Edward van de Vendel. Toen op 1 november duidelijk werd dat de verkoop tussen Singel en WPG niet doorging, ben ik in contact gekomen met Wendy Wilbers. Ik hoop dat ik Wendy, haar team en de auteurs een veilige toekomst kan bieden.’

Ook voormalig Querido Kinderboeken uitgever Wendy Wilbers is blij met deze stap: ‘Blossom Books biedt ons de hartverwarmende kans om met het complete team verder te gaan. We krijgen de vrijheid en het volste vertrouwen om zelfstandig onze lijst op te bouwen. We kunnen weer door met het uitgeven van literaire, verrassende en eigenzinnige kinder- en jeugdboeken met de kwaliteit die men van ons gewend is.’

Auteurswoordvoerder Edward van de Vendel is blij dat er een oplossing is: ‘Wij als auteurs en illustratoren hebben steeds gepleit voor verkoop van Querido Kinderboeken aan Singel Uitgeverijen, onze wens was dat Querido weer één geheel kon vormen. Dat het overleg tussen WPG en Singel mislukte, was een teleurstelling maar we zijn erg blij dat ons team weer aan het werk kan bij Blossom Books. Daar willen we Myrthe Spiteri en haar investeerders dan ook hartelijk voor bedanken.’

Lees ook:Kinderboeken.blog.nl op Twitter & Facebook
Lees ook:Onderschept (FC De Madonna’s 1) – Gerard van Gemert & Rick Meijer
Lees ook:Zac & Mia – A.J. Betts
Lees ook:De Never Evers – Tom Ellen & Lucy Ivison
Lees ook:Baeckens Books neemt Poespas over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>