Winnaar Gouden Griffel 2017

De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat dit jaar naar Koos Meinderts voor zijn kinderboek Naar het noorden (Hoogland & Van Klaveren).

Meinderts ontving de Griffel tijdens de opening van de Kinderboekenweek op Het Knikkende Knieën Kinderboekenbal in de Stadsschouwburg Amsterdam.

‘Meinderts maakt de steeds hevige honger en kou voelbaar in schrijnende scènes, pijnlijke details en krachtige zinnen. Het is een prachtig boek met gedurfd slot waarin Meinderts in sobere taal een indringend beeld van de ontwikkeling van een jongen in oorlogstijd geeft’, aldus de jury onder leiding van Margreet Ruardi.

De 63ste Kinderboekenweek werd met Klaas van der Eerden als presentator feestelijk geopend met een jong publiek dat genoot van de vaak angstaanjagende optredens van Victor Mids, Kinderen voor Kinderen en NS voorleesconducteur John Piqué. Eregasten waren Janneke Schotveld, Annet Schaap, Martijn van der Linden en Maranke Rinck. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zondag 15 oktober en heeft als motto Gruwelijk Eng!

Lees hier de recensie van Kinderboeken.blog.nl over Naar het noorden.

Lees ook:Winnaar Gouden Griffel 2016
Lees ook:Gouden Griffel en Gouden Penseel voor Het raadsel van alles wat leeft
Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor ‘Voordat jij er was’ van Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Opnieuw de Gouden Lijst
Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>