Zomerleesplan voor basisschoolkinderen

Leesnet Zomerplan is een initiatief waarin een aantal kinderboekenuitgevers (Lemniscaat, De Wakkere Muis, De Vier Windstreken, NBD Biblion, Kijk en lees, Maretak, Corona) zomerlezen willen stimuleren.

Kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen, gaan soms achteruit in leesvaardigheid. Zomerlezen voorkomt dat kinderen met een leesachterstand het nieuwe schooljaar starten.

In een aantrekkelijk Zomergidsje voor kinderen van groep 5 en 6 staan 19 geselecteerde leesboeken fraai gepresenteerd. De boekentips worden begeleid door achtergrondinformatie, interviewtjes, puzzeltjes en andere triggers om te willen gaan lezen. Ouders kunnen samen met hun kind een boek uitkiezen om tijdens de zomervakantie te lezen en het direct bestellen. Er zijn zowel fictie als non-fictie boeken. Op www.leesnet.nu zijn alle boeken te vinden.

Leesnet Zomerplan: een selectie mooie boeken voor een zomers prijsje! Zo gaan kinderen lezend de zomer door. De boekenverslinder wijst hen de weg! Klik hier voor de online versie van het Leesnet Zomerboekje.

Lees ook:Zomerlezen groep 3 & 4
Lees ook:Zomerlezen om leesniveau van je kind tijdens vakantie op peil te houden
Lees ook:Zomerlezen groep 3 & groep 4
Lees ook:De leukste kinderboeken bestel je bij Lobbes
Lees ook:Jongeren laten lezen in de zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>