Woutertje Pieterse Prijs 2017 voor Stella

Afgelopen zaterdag werd voor de dertigste keer de Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt. De winnaar van 2017 is het ‘eigenzinnige en actuele prentenboek’ Stella van Gerda Dendooven. 

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Noraly Beyer, koos voor Stella omdat dit “een boek is dat in dansende taal en robuuste beelden een verontrustend verhaal vertelt, dat schuurt maar licht van toon is.”

“Het is een tijdloos verhaal dat tegelijkertijd dicht op de huid van de actualiteit geschreven is, dat onnadrukkelijk nadrukkelijk laat zien hoe klein wij denken als de grote buitenwereld aanklopt. Stella is een pleidooi voor grenzeloos lezen en grenzeloos denken.” Het boek verscheen bij Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij.

De jury nomineerde het maximale aantal van zes titels uit het volledige aanbod van kinder- en jeugdboeken die verschenen in 2016. Naast Stella koos de jury voor Aap Beer Zebra van Bette Westera & Henriette Boerendans, De ring van koning Salomo van Lida Dijkstra & Martijn van der Linden, Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld van Tom Schamp, Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf & Ludwig Volbeda en Op een ochtend vroeg in de zomer van Toon Tellegen & Sylvia Weve. Lees hier het volledige juryrapport. De genomineerden ontvingen naast een oorkonde een bedrag van € 1000,- per boek.

Lees ook:Nominaties Woutertje Pieterse Prijs 2017
Lees ook:Klassieker: Aap Beer Zebra – Bette Westera & Henriette Boerendans
Lees ook:Woutertje Pieterse Prijs 2015 voor Doodgewoon
Lees ook:Daar buiten slaapt een aap – Henriette Boerendans
Lees ook:Shortlist Woutertje Pieterse Prijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>