Wolf Erlbruch wint Astrid Lindgren Memorial Award 2017

De Astrid Lindgren Memorial Award 2017 is gewonnen door de Duitse illustrator en kinderboekenschrijver Wolf Erlbruch voor zijn oeuvre van kinderboeken.

Erlbruch is vooral bekend als illustrator van het kinderboek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Erlbruch heeft naast het illustreren van kinderboeken van andere auteurs ook een aantal eigen kinderboeken geschreven, zoals De eend, de dood en de tulp.

De jury: ‘Wolf Erlbruch maakt existentiële vragen toegankelijk en hanteerbaar voor lezers van alle leeftijden. Met een humor en warmte die geworteld zijn in humanistische idealen, presenteert zijn werk het universum op onze schaal. Hij is een meester in de illustratorkunst die traditie eert, terwijl het ook nieuwe creatieve deuren opent. Wolf Erlbruch is een zorgvuldige en zorgzame visionair.’

‘Wolf Erlbruch is een innovatieve illustrator. Zijn visuele stijl komt voort uit een lange traditie en wordt gekenmerkt door sterke lijnen en grafische precisie. Vaak combineert hij verschillende technieken: collage, potlood en krijttekening, grafische experimenten en waterverf.’

Lees ook:Het woeste boek van Wolf en Hond – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:De wolf en zijn schaduw – Thierry Robberecht
Lees ook:Ben je bang in het bos, Grote Wolf? – Jan De Kinder
Lees ook:Hond in het huis van Wolf – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Klassieker: De eend, de dood en de tulp – Wolf Erlbruch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>