Monique & Hans Hagen nieuwe Kinderboekenambassadeurs

Monique en Hans Hagen zijn de nieuwe Kinderboekenambassadeurs van Nederland! Ze volgen Jan Paul Schutten op, die van 2015 tot 2017 deze bijzondere taak op zich nam. 

Een Kinderboekenambassadeur geeft de promotie van kinder- en jeugdboeken een herkenbaar gezicht. Of liever gezegd: twee gezichten, want Hans & Monique vervullen deze functie samen. De belangrijkste boodschap van de Kinderboekenambassadeurs is: ‘Lezen is leuk. Lezen is leerzaam. Lezen maakt je een beter mens. Het helpt je om verder te komen in het leven – allemaal wetenschappelijk bewezen.’

Hun motto is: Lees poëzie-tief, elke dag een gedicht, kort maar krachtig. Over hun ambassadeurschap zeggen ze het volgende: ‘Wij vinden het een eer dat we twee jaar lang op mogen komen voor het belang van lezen en kinderboeken op uitnodiging van Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds, CPNB en Stichting Schrijver School Samenleving. Via Kinderboekenambassadeur.nl en Facebook houden we je op de hoogte van alle ambassadingen die we doen.’

‘Lezen is kijken met andermans ogen. Lezen is denken met andermans hoofd. Verhalen en gedichten verruimen je blik. Dat maakt lezen mooi. Dat maakt het leven mooi. Lees voor je leven!’

Lees ook:In het sprookjesbos – Hans & Monique Hagen
Lees ook:Help de Kinderboekenambassadeur!
Lees ook:Ssst… ik lees! Daan vangt een vis en andere korte stripverhalen – Monique Berndes
Lees ook:Nooit denk ik aan niets – Hans & Monique Hagen
Lees ook:Gezien op facebook: Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>