Alleen op de wereld getipt door DWDD Boekenpanel

Er werd alweer een kinderboek getipt in De Wereld Draait Door en ditmaal was dat de klassieker Alleen op de wereld van Hector Malot over vondeling Rémi op zijn reis door Frankrijk. Dit boek werd onlangs opnieuw uitgebracht door Uitgeverij Gottmer met prachtige illustraties van Charlotte Dematons.

Het geliefde Alleen op de wereld is niet weg te denken uit de canon van kinderboeken die al generaties lang een gevoelige snaar weten te raken. Het is het verhaal van de 8-jarige vondeling Rémi die door zijn stiefouders aan straatmuzikant Vitalis wordt verkocht. Daarmee begint zijn lange zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk, waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan.

Dankzij de toegankelijke bewerking door Tiny Fisscher kan een nieuwe lichting lezers snikken om het lot van vondeling Rémi. De nieuwe, soepele vertaling maakt deze editie geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons maakte de illustraties voor deze prachtige uitgave. Ter inspiratie volgde ze de route die Rémi door Frankrijk heeft afgelegd. Het resultaat: schitterende illustraties, die het mooie, maar desolate Franse platteland en het harde leven in de stad op unieke wijze weergeven.

Boekhandelaar Arno Koek over het boek: “Een mooi klassiek verhaal. 140 jaar na dato is er een onvoorstelbaar mooie editie uitgekomen met een bewerking van Tiny Fisscher en de illustraties van Charlotte Dematons en het zijn vooral die illustraties die het boek extra mooi maken en bijzonder. Aan de ene kant is het een heel droevig verhaal en aan de andere kant is het heel avontuurlijk. Alleen op de wereld is eigenlijk een boek voor jong en oud, tijdloos en ook een hoopvol boek.”

Manda Heddema vult aan: ‘Ze hebben iets heel knaps gedaan. Dit boek is namelijk niet vertaald, dit boek is bewerkt. Dat betekent dat er aan de oorspronkelijke tekst gesleuteld is. Er zitten bijvoorbeeld hele naturalistische natuurbeschrijvingen in die voor hedendaagse lezers en vooral voor kinderen misschien een beetje saai zijn. En daar zijn die illustraties nu zo mooi bij, want tekst en beeld vullen elkaar nu fantastisch aan.”

Lees ook:Raf – Anke de Vries en Charlotte Dematons
Lees ook:Sinterklaas – Charlotte Dematons
Lees ook:De gele ballon – Charlotte Dematons
Lees ook:Holland op z’n mooist – Charlotte Dematons
Lees ook:Tentoonstelling Nederland is een feest! in Baarn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>