Leespluim november 2016: Ik heet geen Scheetebeetje! – Sean Taylor

De KIDDO Leespluim van de maand november 2016 gaat naar Ik heet geen Scheetebeetje! van Sean Taylor, een hilarisch prentenboek met kleurrijke illustraties van de talentvolle illustratrice Kate Hindley.

Ik mag dan klein zijn, ik ben niet een van die stomme, kroezelige hondjes. Ik ben een gewone, ECHTE, modderspringende, stokkenjagende hond. En ik heet GEEN SCHEETEBEETJE!

Laten we wel zijn… Hoe zou jij je voelen als je als volwaardige hond door je baasje ‘braaf gotenschijtertje’ wordt genoemd? Als je hartvormige Mini Puppy Koekjes te eten krijgt en tot overmaat van ramp in een handtas wordt gestopt na het boodschappen doen?

Wist jij dat honden kunnen lachen en dat ze je heel onbenullig kunnen laten voelen? Nou, dat kunnen ze!

Even lijkt het goed te komen, als Boef, Baas en Bruin heerlijk met onze held in het park ravotten. Maar dan slaat het noodlot toe.

Mijn baasje riep me: ‘We gaan weer, ZOETERIKSE SCHEETEBEETJE!’ Ik wilde in een poel vol krokodillen springen.

Dan gebeurt er iets totaal onverwachts…

De jury over het boek: “Een hilarisch verhaal dat oudere peuters en kleuters zeker zal aanspreken. Zij zijn toch zeker ook geen Scheetebeetjes! Zij voelen zich dikwijls al groot, maar vinden het natuurlijk ook nog wel fijn om heerlijk geknuffeld te worden. En wat een grappige troetelnamen hebben de honden. Misschien hebben de kinderen zelf ook een troetelnaam, of hebben ze zelf hun knuffel een troetelnaam gegeven.”

Titel: Ik heet geen Scheetebeetje!
Auteur: Sean Taylor
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707714
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Ik heet geen Scheetebeetje! – Sean Taylor
Lees ook:Ik wil een ENG VERHAAL – Sean Taylor
Lees ook:Tommy zoekt een baasje & Pluisje is verdwaald (Snoezige dierenvriendjes 1 & 2) – Holly Webb
Lees ook:Tijger – Barbara de Wolf
Lees ook:De koning wil een hond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>