Stukjes Hemelblauw getipt door DWDD Boekenpanel

Het kinderboek Stukjes Hemelblauw van Sue Durrant werd ditmaal getipt door het boekenpanel van De Wereld Draait Door, dat elke maand vier boeken aanprijst. Het jeugdboek van Uitgeverij Meis & Maas vertelt het verhaal van de kinderen Zac en Ira, een broer en zus, die zonder vader en moeder opgroeien.

Daardoor verhuizen ze van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht.

Daar maken ze kennis met de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en de griezelige mevrouw Clarks. Na de nodige verwikkelingen en avonturen gaat uiteindelijk hun diep gekoesterde wens in vervulling…

Manda Heddema (Boekhandelaar De Koperen Tuin in Goes) presenteerde het boek: ‘Ik hoop ook dat heel veel volwassenen dit boek gaan lezen. Ik hoop sowieso dat meer volwassenen eens een keer jeugdboeken gaan lezen, want een goed kinderboek is nooit kinderachtig. En dat geldt zeker voor deze.’

‘Het is een heel hoopvol boek, het is een boek vol liefde en absoluut geen zwaar problemenboek. Het loopt ook gewoon goed af, dat weten we al op de eerste bladzijde. Dit boek laat ook heel goed zien dat een boek meer is dan een verzameling letters.’ Vervolgens laat Manda de prachtige lay-out van het boek zien, een uitklapbare cover met een wonderschoon uitzicht.

Onlangs verscheen er een recensie van dit prachtige boek op deze blog waarin ik het ‘een ontroerend boek’ en ‘een boek vol hoop’ noem ‘dat je maar moeilijk weg kunt leggen’. ‘Ira’s dagboekfragmenten zijn geloofwaardig en bevatten veel mooie details die haar leven verduidelijken.’

Lees ook:Alleen op de wereld getipt door DWDD Boekenpanel
Lees ook:Tijdlijn getipt door DWDD Boekenpanel
Lees ook:Wonder (filmeditie) – R.J. Palacio
Lees ook:Echte kunst met je vingers – Marion Deuchars
Lees ook:Wonder – R.J. Palacio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>