Leespluim oktober 2016: Siens hemel – Bibi Dumon Tak

De KIDDO Leespluim van de maand oktober 2016 gaat naar Siens hemel van Bibi Dumon Tak en Annemarie van Haeringen, een prachtig, troostrijk cadeauboek.

Op een regenachtige grijze dag sterft hond Sien. De wolken schuiven even uit elkaar alsof ze Sien doorlaten, rechtstreeks de hemel in. Klein Broertje wil weten of er iemand in de hemel is die Sien nu aait? Is er een zee om in te zwemmen? Zijn er genoeg takken om stuk te bijten? Hij heeft meer vragen dan er antwoorden zijn. Maar de volgende ochtend lijkt het wel alsof er toch een antwoord komt: uit de helder blauwe hemel klinkt zacht geblaf.

De jury over het boek: “Een prachtig verhaal waarin de kale feiten ingehaald worden door de verbeelding. Sombere, verdrietige pagina’s met de dode Sien als groot zwart vlak op de achtergrond. Naarmate het verdriet meer vorm krijgt, krijgt ook Sien meer vorm en kleur om aan het eind springend en blaffend als levende herinnering verder te leven.”

“Een klein boekje dat grote zaken als dood, verdriet, hoe verder toegankelijk en bespreekbaar maakt voor peuters en kleuters.”

Titel: Siens hemel
Auteur: Bibi Dumon Tak
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045119052
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Siens hemel – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Mee met de dierenambulance – Bibi Dumon Tak
Lees ook:We gingen op krokodillenjacht – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Het heel grote vogelboek – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Het koeienparadijs – Bibi Dumon Tak & Hans van der Meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>