Leespluim september 2016: Mmm… een taart! – Susanne Strasser

De KIDDO Leespluim van de maand september 2016 gaat naar Mmm… een taart! van Susanne Strasser, een vrolijk kartonboek voor kleine klauteraars.

De kleine lezertjes zullen op het omslag direct inzien wat het probleem van de beer is. Ergens niet bij kunnen, dat is voor hen immers dagelijkse kost. Maar dan komt het varken, en daarna de hond, de haas, de kip en de kikker.

Een oud kunstje lijkt te werken: samen komen ze een heel eind. Maar als ze er bijna zijn, lijkt het toch hopeloos mis te gaan… Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek.

De jury over het boek: “Mmm… een taart! is niet alleen een stapelverhaal maar heeft ook de vorm gekregen van de gestapelde dieren die reiken naar de taart hoog in het raam. Hoog en smal. Dit overtuigende formaat maakt het boek nog spannender en nodigt uit om samen met peuters te bekijken.”

“Er is veel te zien en te benoemen: dieren, kleuren, emoties, geluiden. De dieren kunnen geteld worden, begrippen als boven, onder, ondersteboven, open, dicht, op elkaar, in de rij etc. zijn bespreekbaar en aanschouwelijk gemaakt. En waar is toch de kers van de taart gebleven?”

Titel: Mmm… een taart!
Auteur: Susanne Strasser
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089672063
Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees ook:Mmm… een taart! – Susanne Strasser
Lees ook:Ha… een wipwap! – Susanne Strasser
Lees ook:Recensie: Ha… een wipwap! – Susanne Strasser
Lees ook:Mijn allereerste zoekboek: Op de boerderij – Susanne Gemhauser
Lees ook:Bak de mooiste taart voor Dikkie Dik!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>