Leespluim juni 2016: Haasje Repje – Bette Westera

De KIDDO Leespluim van de maand juni 2016 gaat naar Haasje Repje van Bette Westera, een prentenboek over een haasje dat het liefst de hele dag spelletjes wil spelen met de andere dieren in het beukenbos.

Tikkertje bijvoorbeeld, of wie het hardst kan rennen. Maar soms heeft niemand tijd: Merel moet een nest bouwen, Reiger wil vissen vangen. Alleen Slak heeft tijd – maar tikkertje spelen met Slak is wel een beetje saai…

De jury over het boek: “Het is duidelijk dat Haasje Repje een actief baasje is. Dat is heel goed te zien op de tekeningen van Sylvia Weve. Zij laat Haasje Repje zoevend, springend, rollend, dansend en rennend door het boek gaan.”

“Maar bovenal is hij nieuwsgierig en meelevend. Hij kijkt al drukdoend goed om zich heen en staat in verbinding met de dieren in zijn omgeving. De verhalen zijn grappig, levendig en goed voor te lezen.”

“De illustraties sluiten daar mooi op aan, je zou ze er eigenlijk uitvergroot of geprojecteerd op een muur bij moeten hebben. Beide bieden tal van aanknopingspunten om met kleuters over door te praten, in de klas of op de buitenschoolse opvang. Het boek is terecht opnieuw uitgegeven in een compleet herziene editie.”

Titel: Haasje Repje
Auteur: Bette Westera
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025761141
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Haasje Repje – Bette Westera
Lees ook:Waar was Bas? – Bette Westera
Lees ook:Vrolijke vogels – Bette Westera
Lees ook:Klassieker: Aap Beer Zebra – Bette Westera & Henriette Boerendans
Lees ook:Sint gaat op gym – Bette Westera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>