Chariva winnares Hotze de Roosprijs 2016

Chariva heeft met haar debuut Sinterklaas voor grote kinderen de Hotze de Roosprijs 2016 gewonnen. Wethouder Dick Emmer maakte dit samen met goochelaar Igor Krulsnor op zondag 5 juni 2016 bekend tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans.

Enigszins verrast nam Chariva de cheque van 4.500 euro in ontvangst. Oirik (Dickie en Giga worden keihard aangevallen) en David Vlietstra (Willy Boem), de andere twee kinderboekenschrijvers die de finale hadden gehaald, ontvingen ieder een cheque van 750 euro uit handen van de wethouder.

Chariva: ‘Ik vind het fantastisch dat kinderen mijn boek zo waarderen. Ik heb er vanuit mijn hart aan gewerkt. Deze prijs is de mooiste erkenning die ik had kunnen krijgen.’

Belang van lezen
Wethouder Dick Emmer van Cultuur is blij dat zo veel leerlingen ook dit jaar weer aan het lezen zijn gegaan. Hij gaf aan zelf in zijn jeugd de complete Kameleon-reeks van schrijver Hotze de Roos te hebben gelezen. Chariva’s boek is verschenen bij Kluitman, toevalligerwijs ook de uitgeverij van de boeken van Hotze de Roos, naar wie de kinderboekenprijs vernoemd is.

Sinterklaas voor grote kinderen

In Chariva’s boek komt Sinterklaas zelf aan het woord en geeft hij zijn grote geheim prijs. De lezers mogen dat uiteraard niet doorvertellen aan kinderen die jonger zijn. Het boek bevat zelfs een contract om deze afspraak vast te leggen. Ook krijgt de lezer een inkijkje in zijn leven als bisschop in Turkije.

Bron: ZaanseKinderjury.nl & Kluitman.nl

Lees ook:Genomineerden Hotze de Roosprijs 2016
Lees ook:Hajo Visscher wint Hotze de Roosprijs 2017
Lees ook:Genomineerden Hotze de Roosprijs 2017
Lees ook:Hotze de Roosprijs voor Ellen Stoop
Lees ook:Leren lezen met Kluitman: Het kleine draakje in gevaar – Sanne de Bakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>