Leespluim mei 2016: Garage Gust – Leo Timmers

De KIDDO Leespluim van de maand mei 2016 gaat naar Garage Gust van Leo Timmers, een prentenboek over een vrolijke doe-het-zelver met de belangrijke thema’s recycling en elkaar helpen.

Vroeg in de ochtend komt Gust in zijn garage aan. Hij heeft veel werk. Iedereen komt langs met een ander probleem: Rico heeft rugpijn, voor Janne is het te warm, Walter mist de zee. Geen paniek: Gust vindt er altijd wat op.

Met een oude scooter, een afgedankte badkuip en een versleten koelkast maakt hij de meest wonderlijke voertuigen op ieders maat. Het is al laat als Gust eindelijk zijn garagepoort sluit en naar huis vertrekt. Maar Gust is heel vuil geworden van het werk. Is er nog iets over van de spullenberg?

De KIDDO Leespluim jury: “Leo Timmers schreef en illustreerde dit kleurrijke prentenboek. Hij heeft weinig woorden nodig, zijn beelden vertellen het verhaal. Gust is een vrolijke garagehouder die er duidelijk plezier in heeft iedereen te helpen. Een probleem is er immers om opgelost te worden.”

“Op iedere tekening zijn zoveel verschillende en fantasierijke zaken te zien dat je er niet snel over uitgepraat zal zijn. Leuk om met een klein groepje oudere peuters en kleuters te lezen en te bespreken.”

Titel: Garage Gust
Auteur: Leo Timmers
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118789
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Garage Gust – Leo Timmers
Lees ook:Een huis voor Harry – Leo Timmers
Lees ook:Kraai – Leo Timmers
Lees ook:Leespluim februari 2016: Vijf vriendjes – Quentin Blake
Lees ook:Klassieker: Diepzeedokter Diederik – Leo Timmers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>