Annie M.G. Schmidt-week 2016

Ook dit jaar vieren we in mei weer feest rond de geboortedag van Annie M.G. Schmidt en ditmaal is dat onder het motto: Op avontuur! Abeltje speelt hierin de hoofdrol: er verschijnt een prachtige editie van het boek, geïllustreerd door Philip Hopman.

De Annie M.G. Schmidt-week is vandaag van start gegaan – op woensdag 18 mei 2016 – en duurt nog tot en met zaterdag 28 mei 2016. Ter gelegenheid van deze speciale week zijn er ook gratis cd’s vol avontuurlijke verhalen van Annie en voorgelezen door Flip van Duijn die vele boekhandels zullen uitdelen (op is op).

Vanavond zal Harm de Jonge in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de Annie M.G. Schmidtlezing 2016 houden. Onder de titel Het paradijs van de fantasie. Van het fluitketeltje van Annie MG tot de paddoknabbels van Alice in W. zal hij de zeventiende editie van de lezing verzorgen.

In het themaboek van dit jaar, Abeltje, gaat Abeltje werken als liftjongen in het warenhuis Knots. Hij weet heel goed dat hij niet op het geheimzinnige bovenste knopje van de lift mag drukken, maar hij is zo nieuwsgierig dat hij het meteen al op zijn eerste werkdag toch doet.

‘Door de glazen deur zagen ze de eerste etage voorbijschieten, toen de tweede, toen de derde, toen de vierde… De lift minderde niet in vaart… Ze hoorden een licht gekraak… gerinkel van glas… Toen stonden ze daar alle vier in de lift door de glasdeur heen te kijken, vastgenageld van schrik. De lift vloog door de lucht!’ Deze klassieker van Annie M.G. Schmidt is weer als nieuw, door de prachtige nieuwe illustraties van Philip Hopman.

Titel: Abeltje
Auteur: Annie M.G. Schmidt
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045119113
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Klassieker: De A van Abeltje – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Er ís er een járig! Annie M.G. Schmidt 100 jaar
Lees ook:Klassieker: Wiplala en Wiplala weer – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:De geit van dokter Sanders – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Allemaal sprookjes – Annie M.G. Schmidt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>