Help de Kinderboekenambassadeur!

Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten roept de hulp in van alle kinderen van Nederland. Hij zoekt een steengoede postercampagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is en vraagt kinderen om hun ideeën hiervoor in te zenden.

De winnende inzending wordt door reclamebureau KesselsKramer uitgewerkt en komt op alle scholen in heel Nederland te hangen. “Je kunt wel zeggen dat een glas water lekker is; het is nog veel effectiever om mensen zélf te laten bedenken hoe verfrissend het smaakt. Daarom laat ik de schoolkinderen van Nederland een campagne bedenken om hun klasgenoten meer te laten lezen. Zo gaan ze dus zelf op zoek naar redenen waarom boeken zo grappig, spannend, ontroerend of mooi zijn”, aldus Jan Paul Schutten.

De wedstrijd is op 11 maart van start gegaan en duurt tot en met 13 mei 2016. Samen met een deskundige jury beoordeelt Jan Paul Schutten wie de winnaar is. Scholen kunnen een deelnamepakket aanvragen om klassikaal met het project aan de slag te gaan.

De Kinderboekenambassadeur is een initiatief van Stichting Lezen en het Letterenfonds in samenwerking met de Stichting Schrijver School Samenleving en Stichting CPNB. Meer dan tien landen hebben zo’n ambassadeur, ook wel Children’s Laureate genoemd.

Het doel is overal hetzelfde: het promoten van kinderboeken via workshops, publicaties, lezingen en andere activiteiten. Jan Paul Schutten is Kinderboekenambassadeur sinds 2015 en volgde hiermee Jacques Vriens op.

De wedstrijd ‘Help de Kinderboekenambassadeur!’ wordt georganiseerd door de Leescoalitie in het kader van 2016 Jaar van het Boek. Doel van dit jaar is om boeken dichter bij iedereen te brengen: bij jong en oud, rijk en arm, laaggeletterd en boekenwurm. Zie voor meer informatie www.2016jaarvanhetboek.nl.

Lees ook:Monique & Hans Hagen nieuwe Kinderboekenambassadeurs
Lees ook:Boeken op de dool… Vind jij er een?
Lees ook:Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal – Jan Paul Schutten
Lees ook:De beste geweldigste meest fantastische opa’s ter wereld – Jan Paul Schutten
Lees ook:Poëzie is overal… ook in jou!?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>