Meg Rosoff wint Astrid Lindgren Memorial Award 2016

De belangrijkste kinderboekenprijs ter wereld is de Astrid Lindgren Memorial Award. Dit jaar gaat deze prestigieuze prijs naar de Brits-Amerikaanse Young Adult schrijfster Meg Rosoff. Zij wint de prijs voor haar gehele oeuvre.

Rosoff (1956) kennen we van haar debuutroman Hoe ik nu leef (2004) dat meteen een internationale bestseller werd. Andere romans zijn Het toevallige leven van Justin Case en Wat ik was. Ze heeft tot nu toe acht romans gepubliceerd.

De Nederlandse genomineerden waren deze keer de illustratoren Charlotte Dematons en Marit Törnqvist, de schrijvers/illustratoren Harrie Geelen en Joke van Leeuwen en de schrijvers Peter van Gestel, Harm de Jonge en Ted van Lieshout. In 2012 werd de prijs gewonnen door Guus Kuijer.

De prijs wordt alleen toegekend aan werk van de hoogste kwaliteit en geschreven of geïllustreerd in de geest van Astrid Lindgren. Volgens de jury spreekt het werk van Meg Rosoff “de emoties en het intellect aan”. “In sprankelend proza schrijft zij over de zoektocht naar betekenis en identiteit in een eigenaardige en bizarre wereld.”

Bron: NRC Handelsblad.

Lees ook:Guus Kuijer wint grootste prijs ter wereld op gebied kinder- en jeugdliteratuur
Lees ook:ALMA-nominaties Vlaanderen en Nederland
Lees ook:Tamer Institute wint ALMA
Lees ook:ALMA wordt vandaag uitgereikt
Lees ook:Ga op verhalenreis met Marit Törnqvist en Astrid Lindgren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>