Nominaties Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2016 bekend

Op 20 april wordt de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht gevierd. Tijdens dit feest wordt bekendgemaakt welk jeugdboek de Prijs van de Jonge Jury 2016 krijgt. Naast deze publieksprijs wordt ook de Gouden Lijst, de vakjuryprijs voor het beste in 2015 verschenen jeugdboek, uitgereikt.

Vele jongeren in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar lazen het afgelopen schooljaar jeugdboeken die vanaf september 2014 tot en met heel 2015 zijn verschenen.

Tot 1 maart van dit jaar konden zij stemmen op hun favoriete boek. Nu zijn de ruim 15.000 stemmen geteld en de vijf boeken met de meeste stemmen zijn genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2016.

Genomineerde jeugdboeken Prijs van de Jonge Jury 2016:
#Selfie – Caja Cazemier (Ploegsma)
100 % Coco Paris – Niki Smit (De Fontein)
Lijfstraf – Elle van den Bogaart (Uitgeverij Holland)
Moord op school – Rom Molemaker (Uitgeverij Holland)
Shock – Mel Wallis de Vries (De Fontein)

De Gouden Lijst is een vakjuryprijs voor de beste jeugdboeken in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar. De vakjury bestaat uit Helma van Lierop, Toin Duijx, Evy van Raak, Ingrid Bon en Jos Walta. De Gouden Lijst wordt uitgereikt aan maximaal twee boeken: een in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en een in de categorie vertaalde boeken. Daarnaast worden er drie Eervolle Vermeldingen toegekend.

Genomineerden Gouden Lijst 2016 – Oorspronkelijk Nederlandstalig:
Grensgangers – Aline Sax (Davidsfonds)
De hemel – Bart Moeyaert (Querido)
Oliver – Edward van de Vendel (Querido)

Genomineerden Gouden Lijst 2016 – Vertaald:
De honden – Allan Stratton, vertaald door Annelies Jorna (Gottmer)
Naar de top – Dan Gemeinhart, vertaald door Tjalling Bos (Lemniscaat)

De Dag van de Jonge Jury is een uniek eendaags literatuurfestival en dé afsluiting van het Jonge Jury-seizoen. Op deze dag staan schrijvers en boeken voor jongeren van twaalf tot zestien jaar centraal. Naast optredens van auteurs en artiesten, kunnen de aanwezige jongeren op de Dag van de Jonge Jury gesprekken voeren met hun idolen en hun boeken laten signeren. Door een uitbreiding van het aantal workshops, kunnen dit jaar bovendien twee keer zoveel leerlingen hieraan deelnemen. Wil jij erbij zijn? Er zijn nu nog enkele kaarten!

Wat is jouw favoriete boek en moet dus absoluut winnen? Laat het hieronder weten. Op 20 april weten we wie de Prijs van de Jonge Jury en de Gouden Lijst Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald wint.

Lees ook:Winnaars Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2016
Lees ook:Winnaars Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2015
Lees ook:Nominaties Gouden Lijst 2017 bekend
Lees ook:De nominaties voor de Gouden Lijst 2014 zijn bekend
Lees ook:Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>