Poëzieweek 2016 van start

Vandaag is het Nationale Gedichtendag en dat betekent ook dat de Poëzieweek van start is gegaan. Van 28 januari tot en met 3 februari zal er overal in Nederland en België extra aandacht worden besteed aan poëzie. Onder het motto Jaren die druppelend versmelten staat de Poëzieweek in 2016 in het thema van herinneringen. Ook voor kinderen zijn er weer leuke activiteiten.

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is er de tentoonstelling Papiria, waar je grappige en mooie dichtregels tegenkomt. Ook kun je daar in het Verhalenlab gedichten maken. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Er is ook de doorlopende workshop ‘Poëzieposter’. Ga onder begeleiding aan de slag met de mooiste zinnen uit je favoriete gedicht. Hiermee maak je je eigen tekening. Moeilijk? Nee hoor, voor je het weet, heb je een unieke poëzieposter!

Speciaal voor de Poëzieweek brengt het Kinderboekenmuseum zondag 31 januari de grappige en kleurrijke voorstelling Bobbie & Zora. Over Bobbie, die in een wit huis woont, en van melk houdt en van rust en opgeruimd. En over de kleurrijke Zora, die gevlucht is uit het circus.

Als ze op een dag ontvoerd wordt door haar oude circusdirecteur, twijfelt Bobbie niet lang. Een spannende zoektocht naar Zora begint. Zou zijn reddingsactie lukken, of verdwaalt hij in de grote wijde wereld?

De voorstelling Bobbie & Zora is een tot leven gekomen gedicht over het overwinnen van de angst voor het onbekende. Wil je gaan? Kijk op de website (link hierboven) voor meer informatie.

De hele week zal er – net zoals vorig jaar – elke dag een gedicht worden besproken op deze blog. Hier vind je de gedichten van vorig jaar.

Lees ook:Poëzieweek 2015 van start
Lees ook:Poëzieweek: Opa’s hemelvaart – Rik Dereeper
Lees ook:Doe je mee met Bobbie? – Ruth Wielockx
Lees ook:Poëzieweek: De aa van aan – Riet Wille
Lees ook:Poëzieweek: Tien dingen – Frank Adam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>