Kinderboekenpanel DWDD kiest beste kinderboek van de afgelopen tijd in DWDD

Vanwege de Kinderboekenweek kwam het tv-programma De Wereld Draait Door met het idee om een Kinderboekenpanel in de uitzending het beste boek van de afgelopen tijd te laten bepalen.

Elke maand komt het boekenpanel een keer bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel zitten in de DWDD. Vier boekhandelaren bespreken dan hun favoriete, nieuwe uitgaves en samen bepalen zij wat het Boek van de Maand wordt.

Tijdens de speciale kindervariant vertelden Anna (9), Vint (11), Imani (9) en Ruben (11) over hun favoriete boek van de laatste tijd. Imani koos voor Tante Troela van David Walliams, dat ze een grappig boek vond want “er komen erg rare dingen in voor”. Stella beleeft dan ook van alles met haar strenge tante!

Ruben vond Dan Gemeinhart’s Naar de top indrukwekkend. Dit is een boek over een jongen die ongeneeslijk ziek is, maar nog een laatste wens heeft: een held zijn. Mark beklimt vervolgens een berg samen met zijn hond.

Vint koos echter voor het boek De gruwelijke generaal van Jozua Douglas, een Nederlandse schrijver. Dit verhaal speelt zich af op Costa Banana, een verzonnen eiland, waar de generaal er vreemde regels op nahoudt.

Anna mocht het Boek van de Maand bekendmaken, dat in dit geval het beste kinderboek van de afgelopen tijd was. De eer ging naar De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton.

Dit boek maakt deel uit van een serie over twee jongens die in een boomhut wonen en daar allerlei avonturen beleven. In elk nieuw boek komen er 13 verdiepingen bij en het is een hele grappige serie.

Je kunt hieronder het fragment met het Kinderboekenpanel in de uitzending van De Wereld Draait Door van 13 oktober 2015 terugkijken.

Lees ook:Kinderboekenpanel DWDD kiest beste kinderboek van het jaar 2016
Lees ook:De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton
Lees ook:Het geheim van de oorlogskist – Gerard van Gemert
Lees ook:De spannendste avonturen van De magische boomhut – Mary Pope Osborne
Lees ook:Wacht! Het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes – Mieke Dobbels & Vicky Lommatzsch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>