Leespluim augustus 2015: Poesje Mauw – Mies van Hout

De KIDDO Leespluim van augustus 2015 gaat naar Poesje mauw van Mies van Hout. “Het geheel is een uitnodiging aan iedereen die met jonge kinderen werkt om eens lekker te gaan zitten en het op een zingen te zetten.”

Zing de mooiste liedjes bij de kleurigste dierenprenten. Van Poesje mauw tot Schaapje, schaapje en van Hansje pansje kevertje tot Visje, visje in het water. Kortom, zang- en kijkplezier voor héél jong en oud.

De jury van de Leespluim noemt de tekeningen “kleurrijke illustraties van sympathieke beesten die hun eigen karakter behouden en ook passen bij het liedje waar ze de hoofdrol in spelen.”

Verder zegt de jury het volgende: “Met de jonge peuters kun je luisteren en kijken naar de beesten in hun mooie kleuren, de oudere peuters kunnen al meezingen, kleuren benoemen, beesten herkennen en nadoen misschien?”

Ook wanneer je de liedjes niet meer goed kent is dat geen probleem, verklaart de jury. Ken je de liedjes niet meer? “De CD zet je snel op het spoor door de begintune te laten horen.”

“Vervolgens zingt Jesse Goossens in een rustig tempo, een prettig toonhoogte en heldere stem het liedje bij de illustratie. Daarna kun je het liedje nog eens zelf meezingen met de muzikale begeleiding. Muziek en illustraties in het boek zijn prachtig op elkaar afgestemd. Om met de kinderen naar te kijken, te luisteren en mee te zingen. Geniet ervan!”

Titel: Poesje Mauw
Auteur: Mies van Hout
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047706625
Voor peuters en kleuters.

Lees ook:Daar buiten loopt een schaap – Mies van Hout
Lees ook:Zzzoef… Waar zijn we? – Sine Van Mol
Lees ook:Leespluim voor ‘Daarbuiten loopt een schaap’
Lees ook:In een blauwgeruite kiel (mét CD) – Mies van Hout
Lees ook:Sesamstraat: Klassieke Kinderliedjes (Boek + DVD)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>