Een weeffout in onze sterren wint Storytel Luisterboek Award

Het luisterboek Een weeffout in onze sterren van John Green en voorgelezen door Beatrice van der Poel heeft de Storytel Luisterboek Award gewonnen. Dit is de prijs voor het best voorgelezen luisterboek. De bekendmaking vond plaats in het NPO Radio 1 programma Kunststof.

Een weeffout in onze sterren is een wereldwijde bestseller en inmiddels ook al verfilmd. De auteur John Green heeft al vele prijzen gewonnen met het boek over de 16-jarige kankerpatiënt Hazel die de 17-jarige Augustus Waters, een ex-kankerpatiënt, ontmoet.

Volgens de jury heeft Van der Poel “prachtig voorgelezen, met een hele mooie kleine afstand tot het boek”. “Ze leest de keiharde passages over kanker en doodgaan net zo onbewogen voor als hoofdpersoon Hazel ze schijnbaar ondergaat. Elk woord komt aan; soms als een mokerslag, soms als een aai over je wang.”

De award wordt uitgereikt tijdens de Week van het Luisterboek, die maandag begon en duurt tot en met zondag.

Titel: Een weeffout in onze sterren (Luisterboek)
Auteur: John Green
Voorgelezen door: Beatrice van der Poel
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047617686
Voor Young Adults.

Lees ook:Schildpadden tot in het oneindige – John Green
Lees ook:Klassieker: Een weeffout in onze sterren – John Green
Lees ook:Let it snow – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Lees ook:Paper Towns (filmeditie) – John Green
Lees ook:John Green wint E.A. Poe Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>