Winnaars Vlaamse prijzen Boekenleeuw en Boekenpauw 2015

Op 28 maart jl. werd bekend dat Michael de Cock de Boekenleeuw 2015 heeft gewonnen met Veldslag om een hart en Ingrid Godon de Boekenpauw 2015 met Ik denk. De Vlaamse prijzen zijn een initiatief van Boek.be, met de steun van Fintro en in samenwerking met Radio 2HETSTEEN en Stichting Lezen.

De Boekenleeuw is de prijs voor het best geschreven Nederlandse kinder- en jeugdboek van het jaar dat is geschreven door een Vlaming. De Boekenpauw is de prijs voor het mooist door een Vlaming geïllustreerde kinder- en jeugdboek.

Het verhaal van Helena van Troje inspireerde door de eeuwen heen al tal van auteurs. Dit keer was het de beurt aan de bekroonde auteur Michael De Cock die het verhaal bewerkte voor een hedendaags en jeugdig publiek. Het is een verhaal over liefde en verraad, over de eerste vechtscheiding uit de geschiedenis. Passioneel, intens en intrigerend. Net zoals bij de vorige Kleine Klassiekers zorgde Gerda Dendooven voor de illustraties.

Ik denk is een prachtig uitgegeven cadeauboek vol bedachtzame teksten en prenten. Een boek vol mijmeringen en gedachteflarden die de lezer beroeren, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken. Tekst en beeld staan niet louter naast elkaar, maar bundelen de krachten. Samen vertellen ze kwetsbare verhalen, tonen ze geheime gedachten en vreemde wensen.

Lees ook:Genomineerden Vlaamse prijzen Boekenleeuw en Boekenpauw 2015
Lees ook:Boekenleeuw 2012 voor Bart Moeyaert!
Lees ook:Winnaars Boekenleeuw en Boekenpauw bekend
Lees ook:Leeuwen, welpen, pauwen en pluimen
Lees ook:Boekenleeuw en Boekenpauw uitgereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>