Nominaties De Jonge Jury 2015 bekend

Ook dit jaar is er weer enthousiast gelezen uit de lijst met boeken die de Jonge Jury had geselecteerd. Tot 6 maart kon je stemmen op jouw favoriete boek en onlangs werd bekend wie de genomineerden zijn geworden na het tellen van de maar liefst 10.000 stemmen!

Op woensdag 15 april 2015 wordt tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht, in aanwezigheid van ruim 1.300 leerlingen, bekendgemaakt welk jeugdboek van de vijf genomineerden de Prijs van de Jonge Jury 2015 krijgt.

Naast deze publieksprijs wordt ook de Gouden Lijst, de juryprijs voor het best verschenen jeugdboek in 2014 uitgereikt. Wil jij daar bij zijn? Vraag dan je docent om jouw klas op te geven, want er zijn nog kaarten te verkrijgen!

De nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury 2015 op alfabetische volgorde:

1. De boogschutter van Hirado – Rob Ruggenberg (Querido)
‘De zon kwam die ochtend bloedrood op.’ Het is de eerste zin van een boek over de liefde tussen Reyer, die van zijn vader leerling-koopman bij de VOC moet worden, en Sakura, die moet trouwen met een Hollandse koopman.

2. Honderd uur nachtAnna Woltz (Querido)
Heb ik een eigen verhaal? Dat vraagt de veertienjarige Emilia zich af. Ze ontdekt iets vreselijks over haar vader, vertrekt naar New York, waar ze wordt getroffen door een orkaan. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.

3. PromilleHelen Vreeswijk (Unieboek)
Een gedeeltelijk op de waarheid gebaseerd verhaal over Angela. Ze is geen feestbeest, maar verlangt wel de hele dag door naar drank. Niemand heeft het door en ze voelt zich er goed door, zelfverzekerd en blij. 

4. ShockMel Wallis de Vries (De Fontein)
Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken. Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou.

5. WreedMel Wallis de Vries (De Fontein)
Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen? Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander, maar de kidnapper zwijgt.

Mel Wallis de Vries is deze keer twee maal genomineerd! Wat is jouw favoriete boek en moet absoluut winnen volgens jou? Laat het weten. Op 15 april weten we wie er officieel met de eer vandoor gaat.

Lees ook:Schuld van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2017
Lees ook:Nominaties Prijs van de Jonge Jury 2017 bekend
Lees ook:Leestips De Jonge Jury 2017
Lees ook:Kil – Mel Wallis de Vries
Lees ook:Prijs van de Jonge Jury 2012 maakt nominaties bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>