Genomineerden Vlaamse prijzen Boekenleeuw en Boekenpauw 2015

Gisteren zijn de genomineerden voor de Vlaamse literatuurprijzen De Boekenleeuw en De Boekenpauw bekend gemaakt. En Veldslag om een hart van Michael De Cock is voor beide prijzen genomineerd!

De prijzen zullen worden uitgereikt op 28 maart a.s. in Antwerpen. De prijzen zijn een initiatief van Boek.be, met de steun van Fintro en in samenwerking met Radio 2HETSTEEN en Stichting Lezen.

De Boekenleeuw is de prijs voor het best geschreven Nederlandse kinder- en jeugdboek van het jaar dat is geschreven door een Vlaming. De vakjury o.l.v. Christel Van Dijck bestaat uit Sofie Van der Ven, Jaap Friso, Katrien Steyaert, Ruth Vande Populiere,en Annelies De Waele.

De Boekenpauw is de prijs voor het mooist door een Vlaming geïllustreerde kinder- en jeugdboek. De vakjury, eveneens o.l.v. Christel Van Dijck, bestaat uit Viki Van Iseghem, Elke Duytschaever, Patrick Jordens, Tine Kuypers en Ann Geerinck.Genomineerden Boekenleeuw 2015:

Genomineerden Boekenpauw 2015:

Lees ook:Winnaars Vlaamse prijzen Boekenleeuw en Boekenpauw 2015
Lees ook:Winnaars Boekenleeuw en Boekenpauw bekend
Lees ook:Boekenleeuw en Boekenpauw uitgereikt
Lees ook:Boekenleeuw 2012 voor Bart Moeyaert!
Lees ook:Nominaties Boekenleeuw en Boekenpauw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>