Boekverfilming Mijn bijzonder rare week met Tess – Anna Woltz

Joram Willink van BIND en regisseur Steven Wouterlood wonnen onlangs nog een Emmy voor hun korte jeugdfilm Alles mag. Nu is bekend gemaakt dat ze het boek Mijn bijzonder rare week met Tess van schrijfster Anna Woltz gaan verfilmen. Voor Wouterlood zal het zijn eerste geregisseerde bioscoopfilm worden.

Regisseur Steven Wouterlood over het boek van Anna Woltz: “Toen ik het boek las, werd ik direct gegrepen. Het is een intrigerend verhaal met een prachtige mengeling van ontroering, spanning en humor. Herkenbare thema’s komen aan bod en zijn op een organische manier met elkaar verweven. Ik heb dan ook de sterke overtuiging dat dit boek zich geweldig goed leent voor een film, voor jong én oud.

“Ik sta te popelen om als regisseur met dit verhaal aan de slag te gaan. De algehele toon van het boek – een zekere lichtheid, ondanks de serieuze thema’s – sluit aan op de sfeer van mijn films. De onbevangen blik van een kind op de volwassen wereld is een thema dat me eindeloos fascineert.”

Joram Willink: “Na de bijzonder fijne samenwerking en het succes van Alles mag willen we graag met regisseur Steven Wouterlood aan de slag met een speelfilm. Het boek van schrijfster Anna Woltz heeft, met de thema’s die regisseur Steven Wouterlood nauw aan het hart liggen en met Steven’s eigen visuele stijl, alles in zich om een bijzondere bioscoopfilm te worden.”

‘Jor!’ riep ik.
‘We komen eraan!’ riep papa.
En toen stonden we aan de rand van de kuil.
Mijn broer lag op de bodem, en hield zijn been vast. Zijn gezicht was vertrokken en zijn haar hing voor zijn ogen. Alles wat ik de afgelopen weken zo stom aan hem had gevonden, was weg.

Op de eerste dag van de vakantie op Texel breekt Samuel’s broer vrijwel meteen zijn been. Dat is jammer voor hem, maar eigenlijk wel leuk voor de 10-jarige Samuel, want bij de dokter komt hij namelijk het bijzondere meisje Tess tegen.

Tess heeft bruine ogen met vlekjes erin. Ze kent haar eigen vader niet, zegt nooit sorry en is nogal bazig: Samuel moet meteen een rare dans met haar oefenen op de parkeerplaats van de dokter. Het kan niet anders, zegt ze. Haar leven hangt ervan af…

En dat is pas het begin van Samuel’s onvergetelijke vakantie. Tess heeft namelijk een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze echter maar één week de tijd voor. En Samuel moet haar helpen. Een bijzonder boek van Anna Woltz over belangrijke levensvragen.

Titel: Mijn bijzonder rare week met Tess
Auteur: Anna Woltz
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045114880
Voor kinderen vanaf circa 9 jaar.

Lees ook:Gespot op twitter; Win een tas vol superboeken!
Lees ook:Evi, Nick en ik – Anna Woltz
Lees ook:Honderd uur nacht van Anna Woltz getipt in DWDD
Lees ook:Laat je niet hangen, Samuel – Do van Ranst
Lees ook:Het 2de boek van Tess – Miriam Bruijstens

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boekverfilming Mijn bijzonder rare week met Tess – Anna Woltz

  1. nine

    hoi (anna woltz als dit naar u gestuurd word) ik heb het boek ook helezen en ik ga mijn boekbespreking over dit boek doen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>