Leespluim september 2014: Als iedereen slaapt – Kamako Sakai

De KIDDO Leespluim van september gaat naar Als iedereen slaapt van Komako Sakai.

Middenin de nacht wordt de kleine Hanna wakker. Samen met poes Kito sluipt ze de trap af en snuffelt ze door het stille huis. Nu iedereen slaapt kan ze precies doen wat ze wil: ze eet wat kersen, geeft Kito een kommetje melk en speelt met het speelgoed van haar zus.

De Leespluimjury vond het een “teder verhaal” met “eenvoudige maar treffende teksten. Het verhaal laat zich gemakkelijk voorlezen. Het is spannend, een beetje geheimzinnig, maar ademt een sfeer van huiselijke geborgenheid. De illustraties zijn van een zeldzame schoonheid en geven door de subtiele blauwe nachtwaas een uitstekende weergave van de verstilde nachtsfeer”. Als iedereen slaapt kreeg eerder dit jaar al een Vlag en Wimpel.

Titel: Als iedereen slaapt
Auteur: Komako Sakai
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058388759
Voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Lees ook:Als iedereen slaapt – Komako Sakai
Lees ook:‘s Avonds laat – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Kleine blauwe truck – Alice Schertle
Lees ook:Het lied van de blauwe pinguïn – Petr Horáček
Lees ook:Leespluim februari 2016: Vijf vriendjes – Quentin Blake

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>