Leespluim augustus 2014: De krokodil die niet van water hield – Gemma Merino

De KIDDO Leespluim van augustus gaat naar De krokodil die niet van water hield van Gemma Merino. 

Uit een nest vol krokodilletjes, komt er eentje die wat anders is dan de rest. Eén krokodilletje houdt niet van zwemmen. Terwijl al zijn broertjes en zusjes in het water te vinden zijn, kijkt hij treurig toe. Hij koopt zelfs een zwemband, maar het helpt niks. Pas als hij een niesbui krijgt, vallen de puzzelstukjes op hun plek. Dit krokodilletje is helemaal geen krokodil, maar een draak!

Het juryrapport omschrijft het als een prentenboek in “mooie tinten blauw en groengrijs uitgevoerd” en “een mooie en overtuigende variant op het lelijke jonge eendje met op de laatste pagina de aanzet voor nog een verhaal over anders zijn en ontdekken wie je bent”.

Titel: De krokodil die niet van water hield
Auteur: Gemma Merino
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047706144
Voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Lees ook:De koe die in een boom klom – Gemma Merino
Lees ook:Het schaap dat een ei uitbroedde – Gemma Merino
Lees ook:We hebben er een geitje bij! verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016
Lees ook:Spet, spat, Eendje! – Lucy Cousins
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2016 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>